Junioři porazili vedoucí Chomutov

Ve 24.kole NOEN extraligy juniorů přijel do Zlína vedoucí tým soutěže, Piráti Chomutov. Domácí si vytvořili čtyřbrankový náskok, hosté dokázali ve třetí části sice snížit na 4:2, ale Berani si vítězství v nervózním závěru utéct nenechali a připsali si do tabulky další tři body.
24.kolo, so 8.12.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Chomutov
5:2
(3:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Míka(Tomiga), 13. Sedláček(Matula), 17. Š.Kratochvíl(Doležálek, Haloda), 38. Janota(Zbořil, Popelka), 59. Macharáček(Kovařík, Popelka) – 41. Hejcman(Deveri), 46. Hammerbauer(Deveri, Lehnert) Rozhodčí: Volf – Šiška, Novák. Vyloučení: 12:13 navíc Janota, Macharáček 2x10 minut (oba ZLN) – Dobrovolný, Drobný, Kopáč 10 minut (všichni CHM) Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 42:28. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Rozum - Řezáč, Kobylík, Janota, Kundra, Zbořil, Kovařík, Haloda, Matula, Macharáček, Popelka, Stuchlík, Janeba, Kratochvil, Sedláček, Mika, Tomiga, Doležálek, Al-Muaqet

Strmeň (od 41. Maštalířský) - Drobný, Pelc, Horváth, Fronk, Deveri, Novák,. Kopáč, Šulák, Kolář, Hammerbauer, Tejnor, Dobrovolný, Peštuka, Lehnert, Huňady, Hejcman, Chrpa, Hlava

Utkání začalo velice svižným tempem, které odpovídalo postavení obou soupeřů v tabulce. Poté co hosté několikrát otestovali pozornost Rozuma, ale šli do vedení domácí. Berani šli do přečíslení tří proti dvou a vyřešili jej efektivně, když Tomiga našel volného Míku, který poslal domácí do vedení – 1:0. První část se hrála bez vyloučení a domácí využívali většinu brankových příležitostí. Dvoubrankové vedení získali Žlutomodří, když šanci propásl Janeba, ale Sedláček situaci napravil a dostal kotouč za Strmeně – 2:0. O pár minut později to už bylo tři branky, Doležálek našel mezi kruhama volného Šimona Kratochvíla a ten s přehledem zakončil – 3:0. V závěru první části se prezentoval tvrdou střelou Kopáč, ale Rozum ramenem vyrazil.

V úvodu druhé části nebezpečně střílel Fronk, ale Rozum byl na místě. Rozhodčí poprvé vylučoval až ve 23.minutě po faulu Tejnora, ale domácí si brankové příležitosti nevytvořili. Přesilovou hru si zahráli i Piráti, Hejcman tvrdě střílel od modré, ale bez gólového efektu. V přesilové hře padla i další branka. Zbořil se vyměnil na modré s Janotou, který prostřelil Strmeně – 4:0.

Poslední třetinu začli hosté v brance s Maštalířským a byl to správný krok trenéra Becka. Piráti najednou byli všude a snížili. Hejcman procpal kotouč mezi nohy Rozuma – 4:1. Další branku přidali hosté o pět minut později a z jasného utkání se pomalu stávalo drama. Hammerbauer bekhendem z bezprostřední blízkosti vstřelil branku – 4:2. Po druhé brance Chomutova si domácí trenér Svoboda vzal oddechový čas. Ale byl to Fronk, který se proháčkoval až před Rozuma, ale v rozhodujícím okamžiku nezakončil přesně. Šance si vytvářeli oba týmy. Sedláček našel volného Janebu, ale Maštalířský zasáhl betonem. Lehnert na druhé straně trefil břevno.

Pátou branku domácích přidal Macharáček, který si z modré sjel až před branku a využil kombinaci Popelky a Kovaříka – 5:2. Závěr byl velice nervózní. Hosté začali být agresivní a najednou vzniklo v pásmu Chomutova několik šarvátek. Janota si to rozdal s Drobným a diváci viděli opravdovou bitku jako v NHL. Do dalších šarvátek se zapojili za domácí Kovařík a Macharáček, za hosty Kopáč a Dobrovolný. Všichni odcházeli předčasně pod sprchy.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Dobře jsme zápas rozehráli. Vedli jsme 3:0 a poté i 4:0, ale ve třetí třetině nastali komplikace, když jsme pustili soupeře do hry. Jinak jsem velice spokojen. Po většinu času jsme byli lepší. Koncovka ze strany soupeře nepatří ke sportovnímu soupeření, protože to byla domluvená sprosťárna a ubohost ze strany soupeře.

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): Dneska jsme měli černý den. Našich útočníků jsme měli hodně málo, takže jsme to tak trochu hráli se čtyřmi útočníky, ale udělali jsme i spoustu chyb v obraně. Domácí toho pak využili. My jsme se vzchopili až ve třetí třetině, kdy jsme se zklidnili a začali hrát hokej. Myslím si, že to byl pěkný, tvrdý zápas se spoustou branek a domácího ho vyhráli zaslouženě. Nakonec ještě férová bitka, hráči si to vyříkali a i to k hokeji patří.

Fotogalerie